Skip to main content
Vaststellingsovereenkomst, transitievergroeding, ontslag

Ontslagovereenkomst onderhandelen

Ontslag is al vervelend genoeg. Er komt veel op u af. Verlies van inkomen dreigt. Onder deze stress en druk is het lastig om goed voor u zelf op te komen. 
Maar toch is onderhandelen met uw werkgever vaak van belang. U wilt immers de beste regeling. Maar hoe pakt u dat aan?

 

vaststellingsovereenkomst onderhandelen

Haal het maximale uit uw overeenkomst en neem vandaag nog contact met ons op.

 • Gratis telefonisch advies gesprek

 • Gratis check ontslag voorstel
 • Resultaat garantie
Over de auteur

Mr. Edwin van Jaarsveld

Edwin van Jaarsveld heeft meer dan 20 jaar ervaring met ontslagzaken en publiceert daar regelmatig over.

Edwin’s expertise is ook te vinden op:

Teken nooit zo maar!

Er kan veel mis gaan en dat kan u behalve veel geld zelfs uw WW kosten.

Vraag bedenktijd

Als de werkgever u een vaststellingsovereenkomst of beeindigingsovereenkomst aanbiedt, is het niet verstandig deze te snel te accepteren. Vraag altijd bedenktijd. Ongeveer 1 á 2 weken de tijd om advies in te winnen is

gepast en zeker geen luxe. Advies kunt u inwinnen bij onze gespecialiseerde advocaten en juristen. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring!

Laat de vaststellingsovereenkomst controleren

Neem dus de tijd om de vaststellingsovereenkomst te (laten) controleren en laat u adviseren.
Onze ontslagspecialisten kunnen de meeste vaststellingsovereenkomsten GRATIS voor u controleren. Bel of mail ons voor uw mogelijkheden bij onze specialisten.

 

Onderhandelen over de vaststellingsovereenkomst

Veel werkgevers bieden niet gelijk een goede vaststellingsovereenkomst aan. Vaak komen zij met een 'openingsbod' wat voor (sterke) verbetering vatbaar is. 

Wij kunnen samen met u nagaan of het aanbod van uw werkgever acceptabel is en op welke punten het aanbod kan worden verbeterd. Zo kunnen wij door onze uitgebreide juridische kennis en ervaring goed inschatten wat een passende ontslagvergoeding is en wat de maximaal haalbare vergoeding is.

Als de verbeterpunten zijn vastgesteld, zullen wij ons met kracht voor u inzetten om de verbeterpunten te realiseren. Dit doen wij door een stevige, maar correcte, onderhandeling met uw werkgever.           

Vastleggen van het onderhandelingsresultaat

Het goed vastleggen van het bereikte onderhandelingsresultaat in een definitieve vaststellingsovereenkomst is van cruciaal belang.  Immers vormt deze overeenkomst de basis van uw rechten, zodat een fout is de vaststellingsovereenkomst u kan benadelen. Wij kunnen de vaststellingsovereenkomst voor u opstellen of controleren. Dat voorkomt kostbare fouten!                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Zo nodig naar de rechter of het UWV

In veruit de meeste gevallen komt door onderhandelingen uiteindelijk een goede vaststellingsovereenkomst tot stand. In de uitzonderlijke gevallen dat dit niet lukt, kunnen wij als ontslag advocaat of ontslag jurist uw rechten en belangen bepleiten bij te rechter of het UWV.

 

Hoe werken wij?

 • Neem gratis* en vrijblijvend contact met ons op

  Uw werkgever biedt u een vaststellingsovereenkomst aan of wilt u op een andere wijze ontslaan. Neem dan direct contact op met onze ontslagspecialisten. U kunt uw zaak telefonisch voorleggen, of aan ons mailen. Dit kunt u doen zonder u zorgen te hoeven maken over kosten. Het eerste advies is namelijk GRATIS*

  (*) tenzij anders met u is afgesproken

 • Wij bekijken uw situatie en geven u advies

  Onze specialisten beoordelen uw situatie. Wij leggen u uit óf u ontslagen kunt worden en of de geboden vaststellingsovereenkomst er goed uit ziet of niet. Welke 'valkuilen' bevat de vaststellingsovereenkomst? En wat zijn de verbeterpunten? Wij letten daarbij op de WW-veiligheid en de hoogte van de ontslagvergoeding (kan deze worden verhoogd?), maar ook op andere belangrijke zaken.

  Biedt uw werkgever geen vaststellingsovereenkomst aan, maar bent u op staande voet ontslagen, of dreigt er een ontslagprocedure bij de kantonrechter of het UWV? Ook dan kunnen wij u helpen. Wij leggen u uit wat uw kansen zijn in een procedure en hoe wij u kunnen helpen met het voeren van verweer, of het voorkomen van een procedure.

 • De oplossing voor uw situatie

  Als de door uw werkgever aangeboden vaststellingsovereenkomst een prima aanbod is, laten wij dat u zo spoedig mogelijk weten. Maar meestal zijn er punten ter verbetering. Denk bijvoorbeeld aan een hogere ontslagvergoeding, vrijstelling van werk enz. Wij kunnen dan met uw werkgever onderhandelen voor een betere regeling. Meestal lukt dat! En meestal kan dit zonder kosten voor de werknemer omdat wij er vaak in slagen de kosten te laten vergoeden door uw werkgever.

  Dreigt ontslag zonder vaststellingsovereenkomst? Ook dan kunnen wij u helpen. Wij voeren verweer voor u bij de rechter of het UWV. Of wij proberen een goede ontslagregeling voor u af te spreken.

  Met onze ervaring van meer dan 20 jaar, behalen wij voor u het maximale resultaat!
  Dus leg uw zaak direct aan ons voor. Binnen 24 uur weet u hoe u er voor staat.

Vragen over uw vaststellingsovereenkomst?

Wilt u het ontslagvoorstel laten checken?
Het eerste advies over uw vaststellingsovereenkomst is GRATIS!

Vraag rechtshulp aan onze specialisten

Bent u gewone werknemer of werknemer in het onderwijs en krijgt u een vaststellingsovereenkomst aangeboden, laat deze dan door ons controleren. Als er verbetermogelijkheden zijn ( vaak is dat het geval) kunnen wij voor u de optimale ontslagregeling uit onderhandelen. Bel 0900 - 123 73 24 of mail.

Deel deze pagina