Skip to main content
Vaststellingsovereenkomst, transitievergroeding, ontslag

Heb je recht op volledige transitievergoeding bij ontslag kort voor AOW gerechtigde leeftijd?

Als je ontslagen wordt heb je in de meeste gevallen recht op een transitievergoeding. Maar heb je dat ook als je kort voor de pensioengerechtigde leeftijd wordt ontslagen?

 

Haal het maximale uit uw overeenkomst en neem vandaag nog contact met ons op.

  • Gratis telefonisch advies gesprek

  • Gratis check ontslag voorstel
  • Resultaat garantie

Teken nooit zo maar!

Er kan veel mis gaan en dat kan u behalve veel geld zelfs uw WW kosten.

Heeft u recht op een Transitievergoeding?

Nauwelijks schade, wel volledige vergoeding?     

Lange tijd was in het ontslagrecht de gedachte dat een werknemer die kort voor de aow-gerechtigde leeftijd wordt ontslagen, slechts recht heeft op een beperkte ontslagvergoeding of transitievergoeding. Voorbeeld:
een werknemer wordt 2 maanden voor zijn aow-gerechtigde leeftijd ontslagen. De redenering was dan: werknemers schade is beperkt tot 2 maandsalarissen, dus erg gering.
Waarom zou een dergelijke werknemer die wellicht al 30 jaar in dienst is, recht hebben op een hoge schadevergoeding passend bij een 30-jarig dienstverband?
Met die gedachte zijn veel werknemers ontslagen met een geringe ontslagvergoeding. Maar is dat terecht? Ook na invoering van de WWZ ( Wet Werk en Zekerheid)?


Hoge Raad schept duidelijkheid

De Hoge Raad heeft op 5 oktober 2018 een uitspraak gedaan waarin is bepaald dat een werknemer recht heeft op de volledige transitievergoeding ook al zit hij kort voor zijn aow-gerechtigde leeftijd en ook
al is zijn schade dus kleiner dan de transitievergoeding. Dit geldt bij alle redenen van ontslag, bijvoorbeeld ook bij ontslag na 2 jaar ziekte.


Vragen over uw vaststellingsovereenkomst?

Wilt u het ontslagvoorstel laten checken?
Het eerste advies over uw vaststellingsovereenkomst is GRATIS!

Rechtshulp bij ontslag


Heeft u te maken met ontslag en wilt u een goede regeling, bijvoorbeeld via een vaststellingsovereenkomst met transitievergoeding of meer ? Bel 0900 - 123 73 24 of mail onze ontslagspecialisten voor rechtshulp. Met ons staat u sterker en bereikt u het maximale resultaat.

Deel deze pagina