Voorkom deze fouten bij aangaan vaststellingsovereenkomst
Waar moet u op letten? Gratis 1e advies
De werkgever biedt je een vaststellingsovereenkomst aan en dan?
Het kan je zomaar overkomen. Je baas roept je bij zich en wil je arbeidscontract beëindigen. Hij biedt je een beëindigingsregeling aan in de vorm van een vaststellingsovereenkomst.
Wat te doen?
Het beste advies: teken niet, laat de vaststellingsovereenkomst eerst door een advocaat of jurist controleren om een verkeerde beslissingen te voorkomen. Of lees hieronder verder.
Haal het maximale uit uw overeenkomst en neem vandaag nog contact met ons op.
Gratis telefonisch advies gesprek
- Gratis check ontslag voorstel
- Resultaat garantie
Teken nooit zo maar!
Er kan veel mis gaan en dat kan u behalve veel geld zelfs uw WW kosten.
Voorkom onderstaande fouten bij het aangaan van een vaststellingsovereenkomst
Als je werkgever je een vaststellingsovereenkomst onder je neus houdt, is het niet verstandig direct te tekenen. Het is ook niet raadzaam direct je mening te geven. Blijf rustig en neem de vaststellingsovereenkomst mee naar huis om er over na te denken en advies te vragen over dit aanbod van ontslag met wederzijds goedvinden.
Sinds 1 juli 2015 hebben de meeste werknemers de langer dan 2 jaar in dienst zijn en ontslagen worden recht op de zogeheten wettelijke transitievergoeding. De hoogte van de transitievergoeding is onder meer afhankelijk van het aantal dienstjaren en het salaris. Omdat werkgever de transitievergoeding in ieder geval verschuldigd is (uitzonderingen daargelaten) zou het akkoord gaan met een lagere vergoeding een 'fout' zijn.
Vaak is een beëindigingsvoorstel van werkgever een 'openingsbod' en kan via een tegenvoorstel een betere regeling worden gerealiseerd. Bedenk daarom of je een tegenvoorstel wilt doen. Een tegenvoorstel ligt voor de hand als werkgever een minimaal bod doet en is minder logisch als werkgever een royaal aanbod doet. Een royaal bod is bijvoorbeeld een ontslagvergoeding die aanzienlijk hoger ligt dan de wettelijke transitievergoeding.
Afhankelijk van je aantal dienstjaren of de bepalingen in je arbeidscontract dient werkgever een korte of langere opzegtermijn in acht te nemen bij het opzeggen van de arbeidsrelatie. Die opzegtermijn moet minimaal terugkomen in de vaststellingsovereenkomst. Anders mis je 1 of meerdere maanden WW na het einde van de arbeidsovereenkomst.
Heb je bij je arbeidsovereenkomst een concurrentiebeding afgesproken? Spreek dan bij het einde af dat deze komt te vervallen, anders belemmert dit je bij het vinden van ander werk.
Een positief getuigschrift kan uiteraard van pas komen bij het vinden van ander werk.
jaar ervaring met ontslagzaken
Klanten waarderen ons met een
gemiddeld
ontslagzaken met succes afgerond
Voorbeeld vaststellingsovereenkomst
Bestel het bewerkbare voorbeeld van een vaststellingsovereenkomst hieronder.
Voorbeeld brief werknemer
Uw werkgever wil uw arbeidsovereenkomst beëindigen en biedt u in verband daarmee een vaststellingsovereenkomst aan. Wat is een verstandige reactie op dat aanbod? Wij hebben een voorbeeldbrief voor u opgesteld voor een 1e-reactie. Met behulp van de voorbeeldbrief houdt u zich beschikbaar voor werk en behoudt daarmee uw recht op loon. U vraagt tevens tijd om op het ontslagvoorstel van werkgever te reageren en u te laten adviseren.
Bestel de voorbeeldbrief hieronder.
Vragen over uw vaststellingsovereenkomst?
Wilt u het ontslagvoorstel laten checken?
Het eerste advies over uw vaststellingsovereenkomst is GRATIS!
Vraag op tijd rechtshulp
Zelf onderhandelen over je vaststellingsovereenkomst is meestal niet verstandig. Je bereikt een slechter resultaat en maakt kans op fouten. Laat je daarom helpen door de specialisten van Ontslagspecialist. Wij bereiken voor je het beste resultaat. bel 0900 - 123 73 24 of mail.