Skip to main content
Vaststellingsovereenkomst, transitievergroeding, ontslag

Vaststellingsovereenkomst reorganisatie

Wat houdt dit in? Gratis 1e advies

Vaststellingsovereenkomst bij reorganisatie, hoe gaat dat?

Uw werkgever geeft aan dat hij u wilt ontslaan vanwege een reorganisatie en biedt u een vaststellingsovereenkomst aan. Wat zijn dan uw rechten? Kan werkgever u ontslaan vanwege reorganisatie? Moet u de vaststellingsovereenkomst accepteren?

Lees hieronder meer over dit onderwerp en neem contact met ons op.

 

Neem snel contact met ons op voor een gratis telefonisch advies gesprek.

vaststellingsovereenkomst bij reorganisatie

Haal het maximale uit uw overeenkomst en neem vandaag nog contact met ons op.

  • Gratis telefonisch advies gesprek

  • Gratis check ontslag voorstel
  • Resultaat garantie

Teken nooit zo maar!

Er kan veel mis gaan en dat kan u behalve veel geld zelfs uw WW kosten.

Wat is een reorganisatie?

Als een werkgever ‘teveel’ personeel in dienst heeft zal werkgever 1 of meer
Werknemers willen laten afvloeien ( ontslaan). Er wordt dan gesproken over een reorganisatie
Een ‘teveel’ aan werknemers kan bijvoorbeeld ontstaan als een werkgever bepaalde werkzaamheden niet meer gaat uitvoeren, of werkzaamheden buiten het bedrijf laat uitvoeren. Ook kan het zijn dat er minder vraag is naar bepaalde diensten van de werkgever, waardoor de werkzaamheden door minder mensen kunnen worden uitgevoerd.

Voorbeelden:
1. een accountantskantoor gaat geen juridische diensten meer verrichten en beperkt zich toch haar kerntaak ‘accountancy’. De juristen in dienst van het accountantskantoor zijn dan ‘boventallig’. Het accountantskantoor zal de arbeidsovereenkomsten met de juristen willen beëindigen.

2. Een Nederlands softwarebedrijf wil de afdeling boekhouding verplaatsen naar India en wenst in dat verband afscheid te nemen van haar personeel werkzaam op de afdeling boekhouding in Nederland.

3. Een advocatenkantoor ondervindt dat er steeds minder vraag is naar advocaten gespecialiseerd in octrooi recht. Zij heeft 3 octrooispecialisten in dienst, maar heeft slechts voldoende werk voor 1 van hen.

reorganisatie ontslag

Is ontslag bij reorganisatie mogelijk?

Een werkgever die van mening is dat hij ‘teveel’ personeel in dienst heeft, kan ontslag voor de boventallige werknemers aanvragen bij het UWV. In de ontslagprocedure bij het UWV zal de werkgever aannemelijk moeten maken:

Er is een goede reden voor de reorganisatie en het ontslaan van de werknemer(s)
Het afspiegelingsbeginsel is correct in acht is genomen
Er is voldoende is onderzocht of werknemer op een andere plaats in de organisatie kan worden herplaatst ( de zogenaamde herplaatsingsplicht).
Als aan de hierboven genoemde voorwaarden is voldaan, zal het UWV in de regel een ontslagvergunning afgeven.

Recht op transitievergoeding bij reorganisatie?

Aangezien de werknemer die om reden van reorganisatie wordt ontslagen uiteraard geen blaam treft zal hij/zij recht hebben op een transitievergoeding. Lees over de hoogte en de voorwaarden van de transitievergoeding onze webpagina: transitievergoeding.

Meer dan
20
jaar ervaring met ontslagzaken

Klanten waarderen ons met een

9  +
gemiddeld
Meer dan
15000  +
ontslagzaken met succes afgerond

Hoe werken wij?

Neem gratis* en vrijblijvend contact met ons op

Uw werkgever biedt u een vaststellingsovereenkomst aan of wilt u op een andere wijze ontslaan. Neem dan direct contact op met onze ontslagspecialisten. U kunt uw zaak telefonisch voorleggen, of aan ons mailen. Dit kunt u doen zonder u zorgen te hoeven maken over kosten. Het eerste advies is namelijk GRATIS*

(*) tenzij anders met u is afgesproken

Wij bekijken uw situatie en geven u advies

Onze specialisten beoordelen uw situatie. Wij leggen u uit óf u ontslagen kunt worden en of de geboden vaststellingsovereenkomst er goed uit ziet of niet. Welke 'valkuilen' bevat de vaststellingsovereenkomst? En wat zijn de verbeterpunten? Wij letten daarbij op de WW-veiligheid en de hoogte van de ontslagvergoeding (kan deze worden verhoogd?), maar ook op andere belangrijke zaken.

Biedt uw werkgever geen vaststellingsovereenkomst aan, maar bent u op staande voet ontslagen, of dreigt er een ontslagprocedure bij de kantonrechter of het UWV? Ook dan kunnen wij u helpen. Wij leggen u uit wat uw kansen zijn in een procedure en hoe wij u kunnen helpen met het voeren van verweer, of het voorkomen van een procedure.

De oplossing voor uw situatie

Als de door uw werkgever aangeboden vaststellingsovereenkomst een prima aanbod is, laten wij dat u zo spoedig mogelijk weten. Maar meestal zijn er punten ter verbetering. Denk bijvoorbeeld aan een hogere ontslagvergoeding, vrijstelling van werk enz. Wij kunnen dan met uw werkgever onderhandelen voor een betere regeling. Meestal lukt dat! En meestal kan dit zonder kosten voor de werknemer omdat wij er vaak in slagen de kosten te laten vergoeden door uw werkgever.

Dreigt ontslag zonder vaststellingsovereenkomst? Ook dan kunnen wij u helpen. Wij voeren verweer voor u bij de rechter of het UWV. Of wij proberen een goede ontslagregeling voor u af te spreken.

Met onze ervaring van meer dan 20 jaar, behalen wij voor u het maximale resultaat!
Dus leg uw zaak direct aan ons voor. Binnen 24 uur weet u hoe u er voor staat.

Vragen over uw vaststellingsovereenkomst?

Wilt u het ontslagvoorstel laten checken?
Het eerste advies over uw vaststellingsovereenkomst is GRATIS!

Vaststellingsovereenkomst bij reorganisatie

Veel ontslagzaken worden niet door het UWV beslist, maar onderling tussen werkgever en werknemer geregeld. Een onderlinge regeling voorkomt de kosten, stress en tijd gemoeid met een UWV-procedure. De regeling die werkgever en werknemer – vaak na onderhandelingen - afspreken wordt vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Indien dat goed wordt aangepakt is de vaststellingsovereenkomst ww-veilig. Bovendien kan vaak worden uit onderhandeld dat werknemer een hogere vergoeding krijgt dan de wettelijke transitievergoeding.
Onderhandelen over een ontslag bij reorganisatie is dus vaak zinvol.

Onze ontslagspecialisten kunnen u helpen bij de onderhandelingen over een vaststellingsovereenkomst bij reorganisatie. Wij zorgen voor het maximale resultaat!
Bel dus voor rechtshulp 
0900 – 123 73 24 of mail.

Deel deze pagina