Skip to main content
Vaststellingsovereenkomst, transitievergroeding, ontslag

Wat is een Vaststellingsovereenkomst?

Waar mensen met elkaar een conflict hebben kunnen ze er voor kiezen hun zaak voor te leggen aan de rechter. Maar dat is niet altijd de beste manier om een geschil op te lossen. Oplossing via de rechter kost tijd en geld en vaak zijn er geen echte 'winnaars'. Een goed alternatief is samen proberen een geschil op te lossen, zo nodig met advocaten of een mediator. Als dat lukt, is het verstandig de afgesproken oplossing vast te leggen in een document. Dat document wordt meestal een 'vaststellingsovereenkomst' of 'beëindigingsovereenkomst'genoemd.

Hoe wordt de vaststellingsovereenkomst gebruikt bij ontslag?

Een vaststellingsovereenkomst, ook bekend onder de afkorting VSO, is een document waarin de beëindiging van het arbeidscontract van de werknemer geregeld wordt. Dat gaat meestal op initiatief van de werkgever en uiteindelijk met  goedkeuring van de werknemer. De vaststellingsovereenkomst kan worden gebruikt door de werknemer om een WW-uitkering mee aan te vragen bij het UWV ( mits correct opgesteld en toegepast). 

Wat staat er in een vaststellingsovereenkomst?

Een aantal zaken zijn verplicht te noemen. Zo moeten de naam en adresgegevens van zowel de werkgever als werknemer hierin staan en de datum waarop de vaststellingsovereenkomst is afgesloten. Verder moet de datum waarop het arbeidscontract eindigt worden genoemd. Als de vaststellingsovereenkomst recht moet geven op het verkrijgen van een WW-uitkering, dan moet tevens genoemd worden vermeld dat het initiatief uitgaat van werkgever, dat de ontslagreden niet aan werknemer te wijten is en zal de voor werkgever geldende opzegtermijn in acht moeten worden genomen.
Het benoemen van onder meer een ontslagvergoeding, opname vrije dagen, concurrentiebeding en getuigschrift is optioneel en vaak onderhandelbaar.

Wie maakt een vaststellingsovereenkomst?

De werkgever is verantwoordelijk voor het opstellen van een goede, rechtsgeldige vaststellingsovereenkomst. Deze kan de werkgever zelf opstellen, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van een goede template. Op onze website zijn diverse modeldocumenten te vinden. Deze kunt u als werkgever direct downloaden en voorzien van de juiste gegevens. Vervolgens stuurt u deze naar de betreffende medewerker.

Waarom kiezen voor een vaststellingsovereenkomst?

Een vaststellingsovereenkomst kent voordelen voor zowel de werkgever als werknemer. De werkgever is bij de keuze voor een vaststellingsovereenkomst gebaat, omdat hij hierdoor geen ontslagprocedure voor de werknemer hoeft te starten. Slechts het ingevulde en door beide partijen ondertekende document volstaat hierbij. Ook versnelt de keuze voor het vaststellingsovereenkomst het proces en biedt het de werkgever meer zekerheid. Voor de werknemer is het een voordelige optie, omdat het document recht biedt op een WW-uitkering. Er staat immers in het document dat de werknemer bij het ontslag geen blaam treft en bij een VSO kan vaak een hogere ontslagvergoeding worden bedongen.

Waarom kiezen voor hulp van Vaststellingsovereenkomst.org?

Onze organisatie is de nr 1 website op het gebied van de vaststellingsovereenkomst. Wij zijn geheel gespecialiseerd op dit onderwerp, hebben meer dan 20 jaar ervaring en meer dan 15.000 zaken met succes afgewikkeld. Kies daarom voor onze advocaten en juristen als u het beste resultaat wilt.  Wij bieden u daarbij tevens een unieke resultaatgarantie.                                    

Bovendien kunnen wij werknemers vaak kosteloos helpen!

Benieuwd waar u op moet letten bij een Vaststellingsovereenkomst? En hoe wij u kunnen helpen het beste resultaat te behalen? Lees snel hieronder verder! Of laat uw vaststellingsovereenkomst gratis checken.

 

Haal het maximale uit uw overeenkomst en neem vandaag nog contact met ons op.

  • Gratis telefonisch advies gesprek

  • Gratis check ontslag voorstel
  • Resultaat garantie

Teken nooit zo maar!

Er kan veel mis gaan en dat kan u behalve veel geld zelfs uw WW kosten.

Veelgestelde vragen omtrent een Vaststellingsovereenkomst

Op deze website zal veel informatie te vinden zijn over de vaststellingsovereenkomst bij ontslagzaken. Zo worden belangrijke zaken behandeld als:

-heb ik recht op WW als ik meewerk aan een vaststellingsovereenkomst?;
-kan een vaststellingsovereenkomst worden gesloten als ik ziek ben?;
-hoe hoog zou de ontslagvergoeding moeten zijn?;
-hoe zit het met de opzegtermijnen?;
-vervalt het concurrentiebeding? en hoe zit het met vakantiegeld, bonussen en de belasting?


Voor werknemers en werkgevers

Wij adviseren u goed rond te kijken op onze website. Onze website is de meest complete website op het gebied van de vaststellingsovereenkomst. De informatie is bedoeld voor werknemers én werkgevers. Hieronder alvast enige belangrijke aandachtspunten bij de vaststellingsovereenkomst.

Vragen over uw vaststellingsovereenkomst?

Wilt u het ontslagvoorstel laten checken?
Het eerste advies over uw vaststellingsovereenkomst is GRATIS!

Aarzel niet! Vraag hulp bij ontslag en voorkom dure missers.

Onze ervaren advocaten en juristen helpen u met uw ontslagzaak en doen er alles aan om het allerbeste resultaat voor u te behalen zoals bijvoorbeeld een hogere ontslagvergoeding. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring en ruim 15.000 ontslagzaken behandeld.

Ontslag is een ingrijpende gebeurtenis, waarbij veel mis kan gaan. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor advies en rechtshulp.

Deel deze pagina