
Vaststellingsovereenkomst wat er mis kan gaan!
Teken nooit zomaar! Het kan u heel veel geld en zelfs uw WW kosten. Gratis 1e advies
Een praktijkvoorbeeld van wat er mis kan gaan
Bij het aangaan van een vaststellingsovereenkomst wordt meestal een zogeheten 'finale kwijting' afgesproken. Dit betekent dat als partijen de afspraken die ze gemaakt hebben in de vaststellingsovereenkomst nakomen, zij niets
meer van elkaar te vorderen hebben. Werkgever en werknemer moeten dus heel goed bedenken of zij wel alles geregeld hebben bij het aangaan van de beëindigingsovereenkomst. Dat het ernstig mis kan gaan blijkt uit onderstaande uitspraak van de Rechtbank Noord-Holland, waarbij werknemer achterstallig loon was 'vergeten'.
Wat was het geval?
De werknemer is van 1 oktober 2008 tot eind 2014 bij de werkgever in dienst geweest als lasser. Na het einde van de arbeidsovereenkomst heeft de werknemer betaling van achterstallig loon gevorderd op grond van de cao. Tijdens de procedure hebben partijen overleg gevoerd over een vaststellingsovereenkomst. De gemachtigden van partijen hebben over en weer e-mail contact gehad over de vaststellingsovereenkomst. Op 30 november 2015 heeft de gemachtigde van de werknemer laten weten dat de werknemer toch niet akkoord is, omdat hij ervan uitging dat slechts een deel van het geschil werd afgewikkeld en niet het volledige geschil. De werknemer vordert nu alsnog betaling van ruim € 75.000,- aan achterstallig loon, vakantietoeslag enz. De werkgever stelt dat partijen finale kwijting zijn overeengekomen in de vaststellingsovereenkomst.
Wat vindt de rechter?
De kantonrechter is van mening dat partijen reeds op 12 november 2015 in hoofdlijnen een akkoord hadden bereikt over een vaststellingsovereenkomst met finale kwijting. Er kan dan niet alsnog achterstallig loon worden gevorderd. Werknemer brengt daar tegenin dat de vaststellingsovereenkomst slechts een afspraak is over een deel van de geschillen. De kantonrechter is het daarmee niet eens. Uit de tekst van de vaststellingsovereenkomst volgt dat de vaststellingsovereenkomst het gehele geschil regelt en niet slechts een deel daarvan. Voor zover de werknemer niettemin van een onjuiste veronderstelling is uitgegaan, komt dit voor zijn rekening, nu hij werd bijgestaan door een professionele gemachtigde. Of anders gezegd: Werknemer kan fluiten naar zijn achterstallig loon.
Teken nooit zo maar!
Er kan veel mis gaan en dat kan u behalve veel geld zelfs uw WW kosten.
Enkele zaken om aan te denken bij een ontslagregeling:
Naast de ww-rechten, zijn er (uiteraard) nog meer zaken die in een ontslagregeling moeten of kunnen worden geregeld. Om u een idee te geven hieronder een aantal onderwerpen.
Kies bij voorkeur een datum die ligt na afloop van de voor de werkgever geldende opzegtermijn.
Om problemen met het verkrijgen van een WW-uitkering te voorkomen, dient dit een 'neutrale' reden te zijn, bijvoorbeeld bedrijfseconomische redenen of een verstoorde arbeidsrelatie die niet verwijtbaar is aan de werknemer.
Dit is meestal een belangrijk punt. Heeft de werknemer recht op de transitievergoeding, of mogelijk een hoger bedrag? Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden.
Dit kan vooral van belang zijn bij een verstoorde arbeidsrelatie of verval van werkzaamheden bij een reorganisatie.
In het geval wanneer de werknemer langdurig vrijgesteld wordt van werk, wordt regelmatig afgesproken dat de niet genoten verlofdagen vervallen.
Dit kan een punt van onderhandeling zijn. Regelmatig wordt afgesproken dat de werknemer de laptop of telefoon mag behouden.
Blijven deze bedingen gehandhaafd of vervallen deze? Verval van het concurrentiebeding is voor de werknemer vooral van belang als hij in dezelfde branche wil blijven werken.
Een positief getuigschrift kan uiteraard van pas komen bij het vinden van ander werk.
Als partijen een finale kwijting afspreken, dan kunnen zij geen aanspraak maken op andere zaken dan die in de vaststellingsovereenkomst zijn vast gelegd.
jaar ervaring met ontslagzaken
Klanten waarderen ons met een
gemiddeld
ontslagzaken met succes afgerond
Hoe werken wij?
Neem gratis* en vrijblijvend contact met ons op
Uw werkgever biedt u een vaststellingsovereenkomst aan of wilt u op een andere wijze ontslaan. Neem dan direct contact op met onze ontslagspecialisten. U kunt uw zaak telefonisch voorleggen, of aan ons mailen. Dit kunt u doen zonder u zorgen te hoeven maken over kosten. Het eerste advies is namelijk GRATIS*
(*) tenzij anders met u is afgesproken
Wij bekijken uw situatie en geven u advies
Onze specialisten beoordelen uw situatie. Wij leggen u uit óf u ontslagen kunt worden en of de geboden vaststellingsovereenkomst er goed uit ziet of niet. Welke 'valkuilen' bevat de vaststellingsovereenkomst? En wat zijn de verbeterpunten? Wij letten daarbij op de WW-veiligheid en de hoogte van de ontslagvergoeding (kan deze worden verhoogd?), maar ook op andere belangrijke zaken.
Biedt uw werkgever geen vaststellingsovereenkomst aan, maar bent u op staande voet ontslagen, of dreigt er een ontslagprocedure bij de kantonrechter of het UWV? Ook dan kunnen wij u helpen. Wij leggen u uit wat uw kansen zijn in een procedure en hoe wij u kunnen helpen met het voeren van verweer, of het voorkomen van een procedure.
De oplossing voor uw situatie
Als de door uw werkgever aangeboden vaststellingsovereenkomst een prima aanbod is, laten wij dat u zo spoedig mogelijk weten. Maar meestal zijn er punten ter verbetering. Denk bijvoorbeeld aan een hogere ontslagvergoeding, vrijstelling van werk enz. Wij kunnen dan met uw werkgever onderhandelen voor een betere regeling. Meestal lukt dat! En meestal kan dit zonder kosten voor de werknemer omdat wij er vaak in slagen de kosten te laten vergoeden door uw werkgever.
Dreigt ontslag zonder vaststellingsovereenkomst? Ook dan kunnen wij u helpen. Wij voeren verweer voor u bij de rechter of het UWV. Of wij proberen een goede ontslagregeling voor u af te spreken.
Met onze ervaring van meer dan 20 jaar, behalen wij voor u het maximale resultaat!
Dus leg uw zaak direct aan ons voor. Binnen 24 uur weet u hoe u er voor staat.

Voorbeeld vaststellingsovereenkomst
Bestel het bewerkbare voorbeeld van een vaststellingsovereenkomst hieronder.

Voorbeeld brief werknemer
Uw werkgever wil uw arbeidsovereenkomst beëindigen en biedt u in verband daarmee een vaststellingsovereenkomst aan. Wat is een verstandige reactie op dat aanbod? Wij hebben een voorbeeldbrief voor u opgesteld voor een 1e-reactie. Met behulp van de voorbeeldbrief houdt u zich beschikbaar voor werk en behoudt daarmee uw recht op loon. U vraagt tevens tijd om op het ontslagvoorstel van werkgever te reageren en u te laten adviseren.
Bestel de voorbeeldbrief hieronder.
Vragen over uw vaststellingsovereenkomst?
Wilt u het ontslagvoorstel laten checken?
Het eerste advies over uw vaststellingsovereenkomst is GRATIS!
Reviews
Professioneel advies
Uw ontslagspecialisten hebben mij erg goed geholpen met professioneel advies naar aanleiding van een arbeidsgerschil die ik had met mijn werkgever. Ze hebben duidelijk ervaring met vaststellingsovereenkomsten. Hier had ik dan zeker ook hulp nodig had om tot een goed overeenkomst te komen met de werkgever. Bedankt voor de duidelijke communicatie en alle hulp!
Mijn dank
Mijn dank aan mr Geradts,
Met grote professionaliteit, daadkracht, snelheid en slagvaardigheid heb ik een goede VSO kunnen afsluiten. Als uw 1e tegenvoorstel niet zo stevig was geweest, dan had ik er nog niet de helft uit kunnen slepen.
Niet alleen vanwege het geld, maar zeker ook om waardig mijn werkverleden te kunnen af sluiten. Ik gun iedere werknemer in een dergelijke positie deze goed jurist!
Prima ontslagvergoeding
Ik wil u hartelijk bedanken voor de goede hulp die ik kreeg toen mijn werkgever mijn arbeidsovereenkomst wilde beëindigen met een vaststellingsovereenkomst. U adviseerde mij de overeenkomst niet te ondertekenen en heeft via onderhandelingen mijn ww-uitkering en ontslagvergoeding veilig gesteld.
Goede adviezen
Wij zijn werkgever in een conjunctuurgevoelige branche. De ene keer is er volop werk, de andere keer te weinig. We moeten daarom regelmatig afscheid nemen van werknemers om ‘bedrijfseconomische redenen’. Wij maken daarbij gebruik van de dienstverlening van vaststellingsovereenkomst.org. Zij weten precies hoe een ontslagverzoek naar het CWI of de kantonrechter eruit moet zien. Ook in gevallen dat een werknemer onvoldoende zou presteren, of iets doet
wat niet door de beugel kan, hebben wij goede ervaringen met de juristen van vaststellingsovereenkomst.org. Zij zijn altijd voor ons bereikbaar met goede adviezen en hebben ons nog nooit teleurgesteld.
Lastige situatie
Ontslagspecialist heeft mij geholpen in een zeer lastige situatie. Ik was zo dom geweest om in een emotionele bui een brief te ondertekenen waarbij ik zelf ontslag nam. Ik verloor daardoor mijn loon en had geen recht op een ww-uitkering. vaststellingsovereenkomst.org heeft dit terug weten te draaien. Zij konden aantonen dat ik onder druk getekend heb en ik niet goed wist wat ik deed.
Uiteindelijk ben ik met een goede ontslagvergoeding vertrokken en heb ik nu een andere baan. Zonder hulp van vaststellingsovereenkomst.org zat ik nu in grote financiële problemen.
Hogere ontslagvergoeding
Hierbij dank ik u hartelijk voor de snelle en professionele hulp.
Mijn werkgever kwam geheel onverwachts met een vaststellingsovereenkomst om mijn arbeidscontract te beëindigen, dankzij uw hulp heb ik een hogere ontslagvergoeding en betaling van vakantiedagen gekregen.
Prima geboden hulp
Recentelijk heeft u mij geholpen met mijn ontslagzaak. Ik ben zeer tevreden over de geboden hulp. De jurist was erg betrokken en goed thuis in het ontslagrecht. Hij voelde goed aan dat ik niet lang wilde procederen, maar de zaak opgelost wilde hebben. Die oplossing is ook vlot gekomen en naar alle tevredenheid. Ik heb zelfs niet naar uw kantoor hoeven te komen. De communicatie verliep via telefoon en e-mail, u was daardoor altijd bereikbaar. Mijn cijfer: een dikke 10.
Ontslagen maar toch goed geholpen
Door een ruzie op mijn werk die flink uit de hand liep was ik op staande voet ontslagen. Ik had mij bij die ruzie misdragen, dus kon ik mij voorstellen dat mijn baas deze zware maatregel nam. Maar toch moest ik tegen het ontslag ingaan, want ik had geen baan en geen recht op ww. Gelukkig durfde Ontslagspecialist het risico aan om op No Cure No Pay basis een procedure tegen mijn baas te beginnen. Zonder de mogelijkheid van No Cure No Pay had ik dat zelf niet aangedurfd. Uiteindelijk kreeg de jurist van vaststellingsovereenkomst.org het na twee procedures voor elkaar, dat ik recht kreeg op ww en zelfs nog een ontslagvergoeding.
Ontslaghulp
Ik werkte met veel plezier vanaf mijn 18e bij een bloemenexporteur te Aalsmeer.
Toen ik 54 was heeft mijn werkgever ontslag bij het CWI aangevraagd om bedrijfseconomische redenen. Ik heb toen mr Edwin van Jaarsveld van Ontslagspecialist ingeschakeld voor ontslag hulp. Een ontslagvergunning kon niet worden voorkomen, want het ging bij mijn werkgever echt financieel slechter. Omdat mijn werkgever maar een zeer geringe ontslagvergoeding aanbood, heeft mr van Jaarsveld mij geadviseerd een procedure bij de kantonrechter te starten. Dat is succesvol verlopen. De kantonrechter vond een ontslagvergoeding van Euro 94.000 op zijn plaats. Dankzij de inzet en goede rechtskennis van vaststellingsovereenkomst.org heb ik dit prima resultaat bereikt. Hulde!
Zeer prettige ervaring
Wij zijn een Internationaal bedrijf gevestigd in Amsterdam. Wij hebben Vaststellingsovereenkomst.org als vaste jurist en als rechtsbijstand voor zakelijk gebruik. Onze eerste rechtszaak hebben zij meteen met succes afgerond. De samenwerking met de juristen van Vaststellingsovereenkomst.org is door mij als zeer prettig ervaren. Wij vullen elkaar goed aan wat betreft de kernpunten en bewijsvoering. Zelden heb ik zulke goede juridische ervaringen qua service en aandacht ontvangen. Ik zou Vaststellingsovereenkomst.org zeker aanbevelen in alle opzichten, ook de tarieven zijn zeer acceptabel!
Aarzel niet! Vraag hulp bij ontslag en voorkom dure missers.
Wat leert deze zaak?
Wat deze zaak leert is dat het aangaan van een vaststellingsovereenkomst geen sinecure is. Je moet goed stilstaan bij de gevolgen en goed nagaan of alle zaken wel opgenomen zijn in de overeenkomst. Advies van een ervaren advocaat of jurist kan dan van waarde zijn. Bel ( 0900 123 73 24 ) of mail daarom onze specialisten. Het 1e advies is GRATIS.